18 Mayıs 2009 Pazartesi

BEN KELEBEĞİ SEVERİM !..


.
.....Hayatı seviyorum; yaşamak çok güzel, küçük şeylerden zevk almak. Islık çalarak yağmurda dolaşmak ve kola kutularını tekmelemek serseri.. Gökyüzüne yüzümü çevirdiğimde gözler kapalı, bir gülücük, bir kırık tebessüm YILDIZ'dan ardakalan, buruk.. Islanan yağmurla göz kapaklarım sevgiyle nemli..
.....Kara buluttan sıyrılan güneşle "neden bilmem" dudaklarım öpüşür? Ve yeniden bir şarkı çağıldar içimde yaşam sevinciyle. Yıldızın değil de güneşin altında olmak ısıtıyor benliğimi..
.....Islak çimenlerde, koyu portakal rengi kabuklu-siyah puantiye benekli uç uç böceklerinden bir dilek tut, uğurun olsun şaşkın UĞUR BÖCEĞİ, sitemimdir!..
..... Nemli toprak kokusu off, başka bir koku, TAVLANMIŞ TOPRAK KOKUSU bilirsin!.. Gören gözler HİSSEDEBİLİR tırtılın kelebeğe dönüştüğündeki özgürlük çığlığını. NE MUTLU BANA, kelebekçe ÖZGÜRÜM !.. ÖZGÜRÜM !.. Kanat çırparak güneşe uçabilirsin, hayatın kaynağına SEN ya da ben KELEBECİK.. Ben KELEBEĞİ SEVERİM, UĞUR BÖCEĞİNİ DEĞİL !!..

.....Yol kenarında çimenler selamlar beni hafif rüzgârda. Selam, selam benden de "eğilerek"; size de selam eğrelti otu, sütleğen, ballıbaba size de.. Papatya hanım, güleç yüzünüzle bugün ne kadar güzelsiniz !
..... Zıplar hoplar, sevinçle koşarak otlarda kuzucuklarcasına yuvarlanırım aniden. Sırt üstü "biraz ıslak yağmurdan kirpiklerim" pervasız göğe bakarım mutlulukla. Kara bulutları kovalıyor beyaz bulut atı üstünde.. Beyaz atlı şövalye edâsında, takmış kara bulutları önüne kovalıyor da kovalıyor.. Rüzgârla müttefik, rüzgârla sarmaşdolaş.. Güneşse tostoparlak ısırgan yapışkanlığında tenimde, sıcak ısırışları.. Şu bulut gemi, şu çomar, şu lâmba cini değil mi? Parmağımla gösteriyorum çocuk haykırışlarla göğü, beyaz bulutlar..
..... Uzayan yorgunluk, bir an içim geçiyor ve yüzüme bakmayıp da içim giden o uzak sevgiliyle iç titreten öpüş.. BU BİR RÜYÂYDI !.. Yıldızların altında da değilsinnnn UYAN.. Güneş gözlerime hayat veriyor; silkiniyor, mahmur kalkıyorum özür dilercesine ezdiğim çimenlerden. Kuşlar çığlık çığlık kalkışımı alkışlıyorlar ya da ben üstüme alınıyorum açıkçası. Ellerim havada, sağ olun sağ olun tezahürat istemez diyerek abartılı reveranslarla selamlıyorum hayatı.. Yine çoşkuyla, o sevda şarkısı içimde çağıldayarak yola koyuluyorum ıscacık güneş altında. O gece YILDIZ'ı bur'sa da beni !..
.
.
.........................................................................Zafer D..
.
................................................................. 02 / 01 / 2006
.
.
.

3 yorum:

zapere dedi ki...

.
.
Merhaba. Sen, hayır sen, herhangi bir dost, EVET SEN !..
..... Gerçek adım "Zafer D..", metin ismi kullandığım rumuzdur. "BEN KELEBEĞİ SEVERİM" yazısı ise bana aittir ve şüphesiz sonra eklenecek diğer yazıların tamamı da bana ait olacak. İlk yazımda bu kısa açıklamayı yapmayı gerekli gördüm! Dilerim uzun yıllar bu sayfada "değerli dostların yorumlarıyla" hayatın her yönünü acısıyla, tatlısıyla paylaşırız.
.... Şimdiden yazan, yazmayan bütün dostlar sağ ve sıhhatte, karnı tok ve yaşamı huzurla dolu olsun. Tüm ganî gönüllere sevgiler.
.
.

Adsız dedi ki...

Kolay gelsin ve merhaba! :o)

www. elifsavas.com/blog

zapere dedi ki...

Merhaba, teşekkür ederim.. Arada yazılarıma yorum yazarsanız sevinirim Elif Hanım. Sevgiler.